Waar we in uitblinkenService na verkoop

Zadel te hoog of te laag Fietsen Wauters helpt je graag


38 jaar ervaring

Fietsen Wauters biedt je 38 jaar ervaring, waar alleen jij wel kan bij varen (fietsen)


Snelle, kwalitatiefvolle & persoonlijke service

Wanneer jij je fiets binnenbrengt, springen wij in actie. Snel & kwalitatief heb jij terug jouw gerief.


Professionele maatbepaling

Wij vermoeden dat jij geen clown bent of harlekijn? Dus... willen we hebben dat jouw fiets je ook zal passen midden in de Asseneedse gewassen.

Fietsen Wauters Assenede, al sinds 1985.


1985

In 1985 heeft Kurt Wauters, het huidige winkelpand gelegen in de Leegstraat 6 te Assenede gekocht. Het pand was tot 1975 ook al een fietsenwinkel geweest, toen van Raymond Vereecke. Kurt startte er terug een fietsenwinkel, die hij 31 jaar zal runnen.


1990 renovatie van de fietsenwinkel.

De start van Kurt Wauters zijn fietsenwinkel.

Kurt startte met een fiets of 5, maar 2 verbouwingen later, staan er steeds zo’n 100 fietsen te pronken in de showroom en bouwde hij een degelijke naam op in Assenede. Toen Kurt in 2010 een operatie aan de rug moest ondergaan, stelde het volgende probleem zich. Deed hij de winkel 6 maanden dicht, of was er een alternatief. Jonas, de jongste van de 3 kinderen van Kurt, was toen een jaar of 4 afgestudeerd en werkte als mecanicien bij Arcelor Mittal (Sidmar)

Zondag 3 maart 1985, fietsen Wauters uit Assenede gaat van start.
1990 renovatie van de fietsenwinkel.
Jonas Wauters en Rhona bij fietsenwinkel Wauters
Rhona De Pauw, Stef, Jonas en Kurt Wauters

Jonas was in de mogelijkheid om loopbaanonderbreking te nemen om zo de winkel open te kunnen houden. En dat was ineens ook de start van de 2de generatie van Fietsen Wauters. Jonas heeft enkele jaren de fietsenwinkel en Arcelor Mittal gecombineerd, tot wanneer hij eind 2016 de knoop heeft doorgehakt het fabrieksleven vaarwel zei. Hij had de fietsmicrobe goed te pakken en heeft per 1 januari 2017 dan ook de winkel overgenomen van vader Kurt. Die was toen 56 jaar en kon zich toeleggen aan het doorgeven van zijn kennis en ook om het wat rustiger aan te doen. Kurt geniet zelf graag van een ritje op zijn koersfiets en mountainbike, ook maakt hij graag verre reizen. (met fiets ;-))

Fietsenwinkel Wauters Assenede
Fietsen Wauters anno 2019

2017-...

In 2017 heeft Jonas Wauters, zoon van Kurt de winkel definitief over genomen. Vandaag de dag werkt Kurt nog steeds mee in de zaak, hij doet herstellingen van fietsen en helpt de klanten nog altijd graag. Ondertussen is Jonas getrouwd, en helpt zijn vrouw Rhona ook mee in de zaak. Samen hebben ze 2 zoontjes, Stef (12-02-2017) en Daan (16-08-2018), wie weet zit daar een opvolger bij 

????

Jonas neemt vooral de verkoop op zich, hij is altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes en informeert de klanten met passie. Hij neemt samen met de klant de tijd om steeds de juiste fiets te kiezen. 
Daarnaast schoolt hij zich continue bij om ook in de werkplaats de opkomende e-bikes en racefietsen te onderhouden en herstellen. Ondertussen heeft Jonas de fietsmicrobe echt te pakken, hij probeert meerdere keren per week zijn kilometers te rijden. Alleen, met vrienden of met de clubs. Jonas rijdt zowel met de koersfiets als met de mountainbike, ook pikt hij af en toe een “kermiskoerske” mee.